Henkilökohtaista: Mikä minua ärsyttää? Pilke silmäkulmassa kirjoitettua Lauantain iloksi

18. kesäkuuta 2016

Hei, tänään mietin mikä saa mut ärsyyntymään. Aluksi totean, että jos teet asioita tai käytät sanoja jotka minua ärsyttävät, älä välitä! Tämä ei ole henkilökohtaista vaan asioita, jotka saavat minut sisäisesti ärsyyntyneeksi. Olen kuitenkin ihmissorttia, joka ei tätä koskaan kertoisi kovaan ääneen. Myös minä teen ja sanon asioita, jotka saavat sinut taatusti ärsyyntymään, silti me olemme ystäviä.

Tänään kävimme siskoni kanssa kirpparilla. Voi taivas, kuinka mua ärsyttää nyrpeät ihmiset, sellaiset jotka näyttävät ulospäin, kuin myrkyn nielleiltä. Ei irtoa hymy, ei kohtaa katse. Toivoisin, että maailma olisi hymyä, silmistä näkisi ilon ja kanssaihmisen arvostuksen. Valitettavasti näin ei aina ole. 
Kesälomani lähenee loppuaan, viimeinen viikko on käsillä. Mua ärsyttää sanonta lomalle lomps! Itse en sanoisi tuota koskaan ääneen. Lomalle lomps!! Käytetyistä sanonnoista minua rasittaa erityisesti myös, kun Helsingistä puhutaan "isona kirkkona". Käväisin isolla kirkolla...itse en koskaan käväise isolla kirkolla, minä käyn Helsingisssä. Ärsyttävää on myös kuunnella sään mukaan elävien ihmisten stooreja. Säiden päivittely on superärsyttävää. Säälin ihmisiä, joiden elämä on säästä kiinni. Asumme sen kaltaisilla leveysasteilla, että kesät ovat lähes aina säiden suhteen vaihtelevia ja talvet ovat pitkiä. Täältä voi muuttaa pois! 
Mua ärsyttää suomalaiset tv-ohjelmat...Putous, sarjat, kymppitonnit, uutisvuodot ja ja ja...samat "julkkikset" aina mukana. Toisaalta ymmärrän, sillä onhan Suomi pieni maa. Voi yäk, miten mä ärsyynnyn kaksinaamaisista omaa etuaan tavoittelevista ihmisistä. On kamala seurata itseään täynnä olevia ihmisiä, joiden elämään ei mahdu kukaan muu. On vain minä, minun työni, minun harrastukseni, minun...minua ärsyttää suunnattomasti myös ihmiset, jotka julistavat "en ole rasisti, mutta". Silti he täyttävät Facebookin palstat ja ryhmät kirjoituksistaan ja MV-lehden juttujen jaoilla. He myrkyttävät kivat sivut. Kenen tämä maailma on? Kuka on aito ja alkuperäinen ja kenelle kaikki tämä kuuluu? Ajattelemisen aihetta klik, klik!
Ja voi heitä, jotka tietävät kaiken. Ärsyttävää, kun joku luulee tietävänsä kaiken elämästä, minunkin. Besserwisserit urg, ihmiset joiden on pakko korjata muiden virheet heti ja puuttua äänekkäästi pilkkuvirheisiin. Heitä löytyy! Saatan tosin olla sellainen joskus itsekin, en vain ole siinä äänekäs.

Mutta hei, älä suutu! Kirjoitin tämän pilke silmäkulmassa, vaikka perää näissä asioissa onkin. Nämä eivät kuitenkaan vaikuta aitoon ystävyyteen. Meillä jokaisella on omat juttumme, jotka saavat toiset ärsyyntymään. Elämä on! Ja hei, en tykkää myöskään suomalaisesta musiikista, suurin osa on makuuni kauheeta, MUTTA Lauri Tähkän "Morsian" kappaleen ja videon katsoin ja kuuntelin juuri kymmenen kertaa peräkkäin. Se on upea ja video kaunis. Aivan mahtava! Mikä sinua ärsyttää?

/Toisaalta elän vahvasti omaa elämääni, enkä seuraa muiden tekemisiä. Loppujen lopuksi asiat ärsyttävät minua vain silloin, kun ne vaikuttavat minuun tai satun ne kuulemaan. Tämä on kaiketi luonnollista! Mukavaa Lauantai-iltaa!/

6 kommenttia

 1. Minua ei ärsytä tällä hetkellä mikään. Täytän facebook sivuni jaoilla, joita kenenkään ei ole pakko lukea, kommentoida tai tykätä. On valinta on minun "ystäväni" siellä vai ei. Onneksi säätkään ei ota päähän. Eniten ärsyttää itseään täynnä olevat ihmiset. Itse en koe olevani sellainen ;D

  VastaaPoista
 2. No toi lomalle, lomps! on tosi ärsyttävä sanonta. Meneekö ne ihmiset lomalle varmuuden vuoksi kumisaappaissa, vai mitä tuo lomps siinä tarkoittaa?

  Varsinkin täällä blogeissa mua ärsyttää ihan suunnattomasti se, ettei osata kirjoittaa YHDYS SANOJA :)

  Mukavaa sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, no sit mä taidan kuulua ajoittain sun ärsytyksen piiriin, kun kielioppitaitoni yhdistettynä lukihäiriöön on surkea :D hahaah....Mukavaa Sunnuntaita sulle ihuna! :)

   Poista
 3. Mua ärsyttää hitaasti ja/tai leveästi kävelevät ihmiset. Yritän ehtiä ruokakassien kanssa bussiin kun edellä kaupan käytävällä löntystelee ihminen/ihmisiä niin että ohi ei pääse mistään ja heidän vauhdillaan en ehdi edes seuraavan päivän bussiin. Ja toinen ryhmä on ihmiset jotka jää seisomaan/ihmettelemään/kaivamaan kassiaan/seurustelemaan tutun kanssa liukupotaiden ylä- tai alapäähän! Sitten perässä tulevat ihmiset ovat kohta yhdessä kasassa hidastelijan päällä :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, naulan kantaan...joo tuokin on ärsyttävää samoin kun alinopeus liikenteessä ;) Terkkuja Tiialle! :)

   Poista

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne