Lastenhuoneessa vain vähän leluja? / Mitä tapahtui Marie Kondolle?

14. syyskuuta 2016

lasten huoneen kortit ja printit

Lulu and Helina postikortit ja desenion kettuprintti
Viherkasvi mansikka ruukussa

Moikat! Klikatkaa itsenne Instagrammiini TÄNNE nyt! Kuvasin tänään monta lyhyttä videota lastemme lelujen määrästä. Klipit näkyvät Instassa vain 24 tuntia, jonka jälkeen ne häviävät. Tavallaan ne liittyvät tähän lastenhuone-postaukseen. 

Paljonko leluja on sopivasti? Itse olen sitä mieltä, että nykyajan lapset saavat aivan liikaa leluja. Meillä on neljä lasta ja heidän kaikki lelunsa näkyvät Instaklipeissä. Tosin tytöt ovat jo 13 ja 12-vuotiaat eli he eivät juurikaan leluilla enää leiki. Mielestäni paras tapa lelujen säilytykselle ovat isot selkeät "pötit" joihin lelut kerätä. Järjestyskin on helpompi ylläpitää. Onko teillä paljon leluja lastenhuoneissa?

Mutta, mitä tapahtui MARIE KONDOLLE? Marie-hysteria on ollut valloillaan jo jonkin aikaa. Minä minimalistina innostuin ja lainasin silloin sen kirjan. Tein kirjasta pari videotakin, mutta mitä tapahtui sitten?

Joo, totesin olevani oman elämäni "Marie Kondo". Palautin kirjan ja tajusin, että oma systeemini on erittäin hyvä, vaikka se ei täsmännytkään Marien ideologian kanssa. Sinäkin voit olla oman elämäsi Marie Kondo! Jos löydät hyvän systeemin, jolla tavarasi pysyvät järjestyksessä, se riittää! 

Ystäväni jakoi taannoin artikkelin siitä kuinka ihminen voi olla onnellinen tavara-kaaoksen keskellä. Kyllä! Totta tuokin! Uskallan silti väittää, että suurin osa ihmisistä kuitenkin kaipaa jonkin sortin järjestystä. Oikealla onnellisuudella ei tosin ole mitään tekemistä tavaran tai sen määrän kanssa!

Kuvissa aivan ihania tuotteita. Pienet kortit LULU AND HELINA, kettuprintti A4 DESENIO ja pieni viherkasvi mansikan sisällä [saatu] ANEMONESTA! Mansikka kasvi onkin Juditin suosikki ja sitä hoidellaan kovasti!

/Instassa voit myös bongata mitä sängynaluslaatikosta löytyi. Lisää leluja??/

4 kommenttia

 1. Kyllä, nyky muksuilla on aivan liikaa leluja, meilläkin! 9v. tyttärelläni on laatikollinen barbeja ja poneja ja hirveesti Lego Friendsejä, ei muuta. Tuntuu, että monet hänen ikäisensä eivät enään juurikaan leiki, itse kannustan häntä leikkiin.

  Pojilla lelumäärä onkin sitten aivan toinen... tasaisin väliajoin leluja annetaan pienemmille serkuille. Leluja kerääntyy, vaikkemme itse juurikaan niitä osta.

  Mielestäni surullista on se, jos lapset oppivat saamaan kaiken haluamansa, tavaroita ei osata arvostaa ja jo pienestä pitäen opitaan lelujen(kin) kohdalla kertakäyttö- ja kulutushysteriakulttuuriin. Marie-hysteriasta sen verran, että eikös marraskuussa julkaista uusi kirja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hhehehe aijjaa uusi kirja :D Joo kotoa nuo kulutustottumukset opitaan....mä oon aina ollu sitä mieltä, että näitä asiaoita kannattaa opettaa jo pienestä....tai ei tarvi sen kummemin edes opettaa....ostaa vaan kitsaammin ja näyttää mallia ja puhuu tavaran merkityksestä :) Terkkuja Sannalle! <3

   Poista
 2. Minä en ole innostustunut Marie Kondosta enkä muistakaan "ismeistä". Valmiit sapluunat harvoin sopivat kaikille, vaan parasta on löytää just se oma tyyli tässäkin asiassa :) Vielä kun löytäisi aikaa sille perkaamiselle ja siistimiselle, kääk! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Joo aika <3a vievää puuhaa se on...mutta eikö se aika jossain vaiheessa löydy....ei tosin niin kun Marie meinas et puolen vuoden sisällä täytyy kaikki olla valmista tai muuten ei onnistu ;) :D Terkkuja Tuulalle!

   Poista

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne