TV-mööbelini uudet vaatteet + asia jonka heittäisin sisustuksestamme välittömästi jurvaan

20. lokakuuta 2016

olohuone

musta marmoritaso

kirppilöytöjä

Diy tv-taso

vaalea sävyinen olohuone

/Postaus yhteistyössä KIVITASOT.FI + VAASAN VÄRI/

Paljon asiaa, tuskin tiedän miten aloittaa. Yritän! Muistat ehkä suunnittelemani tv-mööbelin, jonka toteutin edellisten opintojeni näyttönä. Valmistin tason vanerista ja asensin jaloiksi kapeat tylsät putkijalat. Ratkaisut olivat tilapäiset sillä suunnittelin parantavani työni myöhemmin. Siinä se nyt on uusine vaatteineen! 

Itseasiassa kaikki lähti siitä, kun ystäväni Maiju tuunasi kaappinsa TÄÄLLÄ! Taitava velipoikani teki Maijun kaapille jalat. Tilasin samanlaiset myös omalle kalusteelleni. Jälleen ystävä inspiroi. Vaikka toteutuksessa on käytetty samoja elementtejä, näyttävät huonekalut silti aivan omiltaan eri asian yhteyksissään.

Oma marmoritasoni tulee yrityksestä nimeltä KIVITASOT.FI. Taso toimitettiin kotiovelle. Se on upea, paksu ja jykevä. TV-mööbelini sai aivan uuden lookin. Tasoni pinta on hiottu, koska tämän hetkinen sisustussilmäni ei siedä kiiltäviä pintoja. Yritys myy kohtuuhintaisia kivitasoja ja toimittavat ne kotiovelle ympäri suomen. Toki myös postitus on mahdollinen. Juttelin tosin heidän kanssaan toimituksesta ja postittamisessa on kuulemma omat riskinsä. 

Vaneri on suosikkimateriaalini. Harmittava asia on kuitenkin se, että sellaisenaan pinta ei kestä. Vaneri täytyy käsitellä hyvin joko vahalla tai maalilla. Aluksi mietin vahoja, mutta ne värittöminäkin tummentavat pintaa. Vahoja saa myös eri sävyisinä, mutta mikään ei oikein sytyttänyt. Päädyin siis maalaamaan mööbelin mustaksi. VAASAN VÄRI tarjosi minulle testiin purkin COLORIAN DECO AKVA KALUSTEMAALIA. Mikä maali! Väri ei ollut täysin musta, vaan mustanruskea. Peittävyys oli huippuluokkaa ja tulos kahden maalikerroksen jälkeen on erittäin tasainen.  Loistava maali! Vaasan väri sponsoroi maalit myös BLOGGAAJIEN VASARAMESSUOSASTOLLE. Mielenkiinnolla odotan millainen jälki saadaan aikaiseksi COLORIAN ROYALILLA. Kyseessä on maali jota kehutaan kovasti. Pinnasta pitäisi tulla täydellisen matta, mutta silti pestävä. Mielenkiintoista! 

Asia, jonka heittäisin sisustuksestamme välittömästi jurvaan on TV. Hyi että mikä rumistus! Muuten kotimme on kokenut ison muutoksen sisustuksen suhteen viimeisen kahden vuoden aikana. Valkoiset seinät ovat poissa! Jäljellä on kuitenkin musta retronahkasohva ja tekemäni huonekalut. Luulen, että näet olohuoneemme viimeistä kertaa siniharmaana. Hyvin pian tela heiluu ja värit muuttuvat täysin. Matto, kuten olen moneen kertaan todennut, on minulle kaikista vaikein asia sisustuksessa. Olen viimevuosina sortunut ostamaan kuviollisia ja liian pieniä mattoja. Harmittaa! En haluaisi olla tuulihattu, mutta minkäs teet. Onneksi minulla on tuttuja, jotka ostavat vanhat mattoni, virne. Roskiin ne eivät koskaan päädy! Löysin Anttilan loppuunmyynnistä Taival-villamatot. Ostin niitä kaksi kappaletta, jotka sijoitin vierekkäin. Todella hienot hintaan 20 euroa kappale.

Maratonipostaus! Jaksoitko lukea loppuun?

/Vasaramessulipun pika-arvonnassa voitti Juulski! Olen ilmoittanut  hänelle voitosta henkilökohtaisesti. Onnea Juulski! Tule moikkaamaan!/

8 kommenttia

 1. Voih, jäin miettimään: Miksi juuri Jurvaan? :D (Mökillekö telkkariksi?) Itse kun koetan luoda (myös) Jurvaan lisää kauneutta ja silmäniloa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sehän on vanha vaasalainen sanonta toi heittää jurvaan tai mennä jurvaan :D heheheh....vitsiä siis ;) kun se nyt on vähän niin kun jurvassa :D

   Poista
 2. Tosi kaunista! Itse tykkään tosi paljon nykyisestä seinän väristä, mut ymmärrän et vaihtelu virkistää. Itse sudin lähes kaikki seinät alkuun valkoisiksi ja nyt ehkä harmittaa. Katselen näitä kuitenkin nyt talven yli ja keväällä katson tilannetta uudelleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura <3 Nää väriasiat on aina sellasia....et vaihtelu tosiaan virkistää....alunpitäen tämä sävy oli mun makuuni liian sininen harmaa...mutta hyvin olemme pärjänneet siitä huolimatta :D Terkkuja! <3

   Poista
 3. Kaunis muutos :-) Itse sain juuri miehen suostuteltua tv:n siirtämiseen olkkarista ja kylläpä on tilaa hengittää nyt. Meillä oli tv:n lisäksi suuret,ihan kamalat kaiuttimet.Muutenkin olohuoneesta tuli nyt rauhallisempi :-) -Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, oli kiva ulkoistaa TV :D Terkkuja Tiialle <3

   Poista
 4. Jaksoin!!! Minä haluaisin TV:n pois olkkarista, mutta koska tilat ei anna myötä neljän lapsen ja kahden aikuisen taloudessa, se nököttää tuolla omalla paikallaan. Kiva on teidän tummahko olohuone!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehhe :D Kiva kun jaksoit! <3 Juu, ihan kiva on olkka nyt....ja joo teillä siis saman suuruinen talous kun meillä ;) kaksi aikusta ja 4 lasta täälläkin ja ymmärrän todella tuon tilakysymyksen ;) Terkkuja! <3

   Poista

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne