Asiaa vaatteista, pettymyksestä kalliiseen laatuun ja kapselikomerosta + mieheni vaatteista

8. joulukuuta 2016

musta mekko

miesten valkoinen paita ja musta ylipolvien saappaat

Zaran pehmeä neule

luonnollinen meikki

Päivää! Olen pohtinut jälleen pukeutumista. Siitä on pian puolitoista vuotta, kun päässäni kuului "naks". "Naksahdus" tuolloin liittyi vaatteisiini. Olin yber kyllästynyt siihen, että kaappini oli täynnä vaatetta, mutta mitään sopivaa puettavaa ei löytynyt. Eksyin tuolloin amerikkalaisille sivuille, jotka käsittelivät aihetta CAPSULE WARDROBE. Innostuin suunnattomasti ja halusin itselleni minimaalisen vaatekomeron, joka sisältää vaatteita, jotka ovat helposti yhdistettävissä toisiinsa. Niinpä tyhjäsin koko vaatekomeroni ja heitin kierrätykseen jättimäärän vaatteita, sellaisia joita en ollut käyttänyt aikoihin. Totaalisen puhdistuksen jälkeen kaappiini jäi vain muutama hassu vaate. Lähdin määrätietoisesti perustamaan uutta vaatekomeroani. 

Päivääkään en ole katunut! Pukeutumiseni ei ole koskaan ollut näin helppoa! Puolentoista vuoden aikana olen vaatteita hankkiessani pitänyt mielessäni sen mitä kaapissani jo on. Olen ostanut vain sellaisia vaatekappaleita, jotka sopivat yhteen jo olemassaolevien vaatteideni kanssa. Koska olen viime päivinä innostunut pukeutumisesta, olen tehnyt muutamia uusia hankintoja, kuten mekkoja. Vaatteiden lukumäärä on edelleen pieni. Myös rakas mieheni on innostunut ehkä hiukan aiheesta. Olemme päivittäneet myös hänen vaatteitaan. Näytän joku päivä kuvan meidän yhteisestä vaatekomerosta. Se on pieni, mutta sinne mahtuu silti kaikki meidän vaatteet, lukuunottamatta muutamia henkareille ripustettavia kappaleita. 

Vaatteiden laatuakin olen miettinyt. Olen valitettavasti joutunut myös toteamaan, että kalliit "erittäin laadukkaat" tai sellaisiksi mielletyt vaatteet, eivät aina täytä odotuksia. Hyvänä esimerkkinä toimisi vaikkapa TÄSSÄ POSTAUKSESSA näkyvä Samsoe & Samsoe raitapaita. Se maksoi trikoopaidaksi hunajaa, mutta jo ensimmäisen pesun jälkeen [täysin pesuohjeiden mukaisen sellaisen] ilmestyi kainaloiden alueelle todella paljon nyppyjä. Toisen pesun jälkeen paita näytti jo kaukaa pesunukkaiselta ja surkealta, palautin sen. Olenkin tuon jälkeen lukenut paljon kirjoituksia vaatteiden laadusta. Kallis ei aina ole parasta. Hyvä esimerkki halvasta hyvästä olisi vaikkapa HM:n miesten PREMIUM-QUALITY SARJAN VAATTEET. Ostin miehelleni PREMIUM-SARJAN STRECH-PAIDAN. Saumat ovat täydelliset ja materiaali pehmeää. Myös saman sarjan PIMAPUUVILLAINEN T-PAITA on fabulous! Muutenkin, jos bongaat sanan "pimapuuvilla" on se positiivinen asia ja kertoo laadusta. 

Postauksen kuvat ovat kaikki ZARAN SIVUILTA. Zaran vaatteet ovat suosikkejani ja mallien meikit aivan ihastuttavan luonnolliset! 

Tiedän, että osa teistä haluaa lisää postia vaatteistani ja aatteistani asian suhteen. Kerro ihmeessä, jos sinulla on toiveita aiheeseen liittyen! Tarinoin näistä erittäin mielelläni. Kirjoittamalla blogini hakukenttään sanan "kapselikomero", löydät vanhat postaukseni aiheesta! Mukavaa Torstaita!

/Muuten, mulla on sinulle joulun odotuksen kunniaksi pikku ylläreitä ja paljastuksia. Julkaisen muutamia henkilökohtaisia FB-statuksiani ja kannanottojani ihan vain huvin vuoksi. Osa asioista on hauskoja ja osa syväluotaavia, jopa ongelmallisia. Blogini joulukalenteri alkaa siis vasta ensiviikolla, sillä en koskaan kykenisi tarjoamaan "kalenterin luukkua" Joulukuun jokaisena päivänä. Pysy kuulolla!/

4 kommenttia

 1. Löysin sun blogin vasta äsken, mutta vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta ja ihanalta :)

  VastaaPoista
 2. Minuakin on alkanut yhä enemmän ärsyttää täpötäydet vaatekaapit, joista ei mukamas löydy päälle pantavaa. Capsule wardrope -ajatusmaailma kiehtoo ja olen mm. Pinterestissä tallentanut niistä lukuisia kuvia. Olisi kiva nähdä, minkälaisia vaatekappaleita sinun vaatekokoelmaan kuuluu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Belladonna :) Kyllä, esittelen niitä varmasti! Osan voitkin nähdä noiden vanhojen postien kautta muistaakseni. Terkkuja <3

   Poista

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne