Herkillä vesillä ja hyvin henkilökohtaista tarinaa rakkaudesta / Luukku 21

21. joulukuuta 2016

suudelma mistellin alla

Joulukalenterin luukku 21 pitää sisällään suuria tunteita. Jaan jotakin hyvin henkilökohtaista ja herkkää, niin herkkää, jotta hetken mietin jaanko. Tämän tekstin alapuolella on mieheni noin kaksi viikkoa sitten kirjoittama Facebook-päivitys. Lue!


"Kiiltokuva-perhe...
Luin jostakin artikkelin parisuhde-terapeutilta jokin aikaa sitten joka käsitteli sitä miten jokaisessa parisuhteessa/avioliitossa tulee tasaisin väliajoin kriisi. Näitä kriisejä tulee vääjäämättä n. 7-10 vuoden välein(jos en väärin muista) ja ne on suurimmalle osalle niin koettelevia että joko ne voivat kaataa koko parisuhteen tai sitten ne voivat olla uusi ponnahduslauta joka syventää parin suhdetta toisiinsa aivan uudelle tasolle. Kriisit johtuvat siitä että suurin osa ihmisistä muuttuvat iän myötä ja vanhat parisuhteen pelisäännöt eivät enää toimi. Kumpi vaihtoehdoista tulee riippuu kuulemma siitä ovatko puolisot valmiita kuuntelemaan toisiaan ja sopimaan uudet yhteiset "pelisäännöt" jonka mukaan mennään seuraavat 5-10 vuotta.
Meitä on usein pidetty semmoisia helluisina Kursuina joilla ei koskaan näytä olevan mitään ongelmia. Siksi moni luulee että elämme kiiltokuva-perhe-idylliä neljän lapsemme kanssa. Totuus on kuitenkin se että meilläkin on ollut juuri näitä yllä mainitsemiani todella tiukkoja paikkoja. Joskus niin tiukkoja että ei tiedä onko yhteisellä suhteella huomista! Tähän mennessä olemme aina onnistuneet löytämään uudestaan toisemme. Pitkälti johtuen siitä että Jossu on yksinkertaisesti niin äärimmäisen taitava keskustelemaan ja puhumaan ääneen kipeätkin asiat! <3 span=""> Ilman häntä en tiedä missä mentäisiin tänään! Joskus nämä keskustelut vievät niin karun peilin eteen joka riisuu itseltäni "täydellisen miehen" illuusion joka on niin välillä helppo luulla omistavansa!
Olen äärimmäisen kiitollinen vaimostani Jossusta. Hän tietää KAIKKI likaisimmat, pahimmatkin puoleni, mutta on silti valinnut seistä vierelläni nämä vuodet! Rakastan sinua Jossu!
Samalla haluan myös antaa tällä toivoa jos kenties joku pariskunta tällä hetkellä käy läpi juuri näitä vaikeita aikoja."

Itkin, kun luin sen! Itken nytkin! Juttelin rakkaani kanssa ja kysyin sainko jakaa näinkin henkilökohtaisen aiheen, vastaus oli kyllä. Jaan tämän, koska uskon, että ruutujen takana on paljon sieluja joiden liittojen kulissien takana on lukuisia murheita. Kuoren alle kätkeytyy isoja asioita, joita emme näytä. 

Minä ja mieheni olemme jakaneet elämämme viimeiset 15-vuotta. Yhteiset vuodet ovat olleet ihania, upeita, vaikeita, kauheita, väsyttäviä, välinpitämättömiä ja hullun rakkauden täyteisiä. Jossain vaiheessa väsyin ja poltin itseni loppuun. En jaksanut kuunnella, huomioida saatika antaa itsestäni mitään. Nalkutin ja olin ikävä, todella ikävä. Kadun tuota aikaa! Onneksemme tilanteet ovat parantuneet. Olen päättänyt olla nalkuttamatta ja komentamatta. Haluan sydämeni pohjasta antaa hänelle tilaa, tilaa hengittää ja olla kanssani ilman lukuisia suorittettavia asioita. Mieheni on huomioinut minua viime päivinä erityisellä tavalla, jaksan taas rakastaa. On monia asioita joiden eteen on rakkaudessa tehtävä töitä. Me tahdomme ja se kantaa. Tahto ja rakkaus antaa meille siivet. Voimme levittää jättimäiset tahdon siivet ja lentää yli pimeän ja synkän laakson, kohti taivaan sineä. /Kiitos rakas kaikesta, olet upea persoona. Olet herkkä, kiltti ja hyvä. Tämä on sitä, aitoa rakkautta josta minulle juuri puhuit!  Hyvää joulua kulta muruseni! Rakastan!

/Kiitos ANEMONELLE Mistellin oksista, jotka tarjosivat täydellisen suojan pehmeälle suudelmalle.  Kuva on päivän paras INSTAGRAM kuvani./


10 kommenttia

 1. Voi että. Mekin ollaan oltu yhdessä yhtä kauan. Ja kaikenlaista on käyty läpi, ihan samat asiat. Välillä tahto on ollut koetuksella. Teillä on kaikki mahdollisuudet onnistua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Tahto on varmasti koetukselle joka parilla useaankin kertaan kun ollaan kauan tiiviisti yhes :D Kuulunee asiaan myös :) Terkkuja Terhille!

   Poista
 2. Meillä oli vissiin se seittemännenvuoden kriisi.Okei, sanotaanko, että vauva, rakentaminen ja oikeuenkäynti samassa paketissa väkisinkin teki kriisiä... Mutta luulen, että se on aika luonnollista koetella suhdetta tietyin väliajoin: puhdistaa ilmaa ja todeta yhdessä, että on tässä hyvä olla ja jatkaa kuitenkin, aloittaa tavallaan alusta puhtaalta pöydältä. Ihmiset muuttuu väkisinkin vuosien saatossa, ihme jos ei parisuhteenkin olemus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Juuri kaikki elämän tapahtumat ja arjen kiire saa aikaan kriisejä. Justiin kun on vauvoja, remppoja ym ym. Meilläkin kun on 4 lasta niin viimeiset 13-vuotta on arki ollut hyvin paljon lasten ympärillä. Siinä unohtuu helposti toinen, kun hermot on kireellä kaikesta arjen häslingistä. Joo ja se toisiaan oli muuten meilläkin se eka kunnon kriisi, kun oltiin oltu naimisissa se 7-vuotta. Ja aina kun noista selvitään, on suhde vaan entistä syvempi ja kehittyy <3 Terkkuja sulle ihana Sirpa ja tsemppiä kaiken pyörityksen keskelle! Onneksi ajat ja tapahtumat aina muuttuvat ja kaikki vaikeekin menee ohi jossain vaiheessa. Jouluhali <3

   Poista
 3. Ihana postaus! Kiitos siitä ja oikein hyvää joulua koko teidän "lutuselle" perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana Nonnani <3 Hyvää joulua teille sinne <3

   Poista
 4. Ihana teksti! ♥ Kiitos, että jaoit.

  Me tapasimme miehen kanssa 17 vuotta sitten. Matkan varrelle on kuulunut hullaantumista, rakkautta, eroamisia, lähentymisiä, yhdessä kasvamista, kriisejä ja avioerokin. Erillään asumista, taas lähentymistä, rakkautta, kumppanuutta. Meillä on ollut ihan hullun paljon vastoinkäymisiä ja vaikeuksia. Silti meillä on jokin sellainen juttu, mikä pitää yhdessä. Ja tietysti ne lapset ♥

  Ihanaa joulua teille!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Tuula <3 Noin se menee! Iso jouluhali sulle ja mukavaa joulua teille <3

   Poista
 5. Me ollaan oltu yhdessä kohta 18vuotta!! Voit siis uksoa, että näihin vuosiin on mahtunut yhtä sun toista -rankin vaihe oli viime keväästä syksyyn. Täällä on käyty monenlaista läpi. Nyt olemme läheisimpiä kuin koskaan. <3 Avioliiton eteen tulee tehdä töitä. Niin helposti monet luovuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Täytyy tehdä! Sen olemme myös tässä vuosien saatossa huomanneet ja tosiaan....kaikki oikeen hankalat asiat...kun niistä on päästy yli, ovat vahvistaneet ja vieneet suhteen aivan super syville tasoille <3 Terkkuja ja hyvää joulua teille!! <3

   Poista

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne