Uusia kuvakulmia meiltä, viherkasvien loistoa ja ekologinen DIY-lannoite viherkasveille

8. toukokuuta 2017

pehmeät sävyt sisustuksessa

juorun alku

moderni keittiö

lannoite banaaninkuorista, kahvista ja kananmunista

Maanantai, siivouspäivä! Vuorotyöläisen arki on hiukan erilaista, kuin muiden. Olin koko viikonlopun töissä eli minulle Maanantai on Lauantai ja Tiistai Sunnuntai. Aiheesta toiseen, olen kirjoittanut Löytö-blogiani pian 8-vuotta. Se on pitkä aika. Koska blogini on hyvin pitkälle käsitellyt sisustamista ja koti-asioita, tuntuu että joka kulma on kuvattu loputtomia kertoja. Tänään etsin jälleen uusia kuvakulmia, en siksi että niitä olisi pakko löytyä, vaan siksi että iski inspis. Ei ole kovin helppoa olla sisustusbloggaaja ja asua samassa pienessä talossa vuosia. Luulen kuitenkin pärjänneeni melko hyvin. Välillä on kiva kirjoitella muistakin aiheista elämä kun on niin paljon muutakin kun materia ja sisustushankinnat. 

Viherkasvit valtasivat meidän minimalistisen sisustuksen jo muutama vuosi sitten. Ne tuovat eloa muuten tyhjän näköisiin tiloihin. Nykyään, kun siivoaminen on helpompaa ja sisustuskamojen hankkiminen on vähentynyt, jää aikaa myös kasvien hoitamiseen. Ekojossuna bongailen usein eri aiheisia vinkkejä ja tällä kertaa jaan yhden erittäin ekologisen DIY-lannoitteen kasvien hoitamiseen. Kuvasin lannoitteen tekovaiheet Insta-stooreihini eli niihin videoihin, jotka näkyvät Instan yläpalkissa. Löydät tuoreet videoni AT EKOJOHANNA, klik klik! Tervetuloa seuraamaan eloani Instan kautta noin muutenkin. Huomenna siellä on luvassa kivoja juttuja, niin kivoja! 

Testatkaa tuo lannoite! Ainakin omat viherkasvini kukoistavat ja tekevät innolla uutta. Olen käyttänyt tätä lannoitetta jo muutaman kuukauden. On ihana, kun materiaali kiertää ja voit käyttää "roskaa" hyödyksi. Lannoite on hyvä sekoittaa multaan istutusvaiheessa, mutta voit kaataa sen myös kasvin juureen. Banaanin kuori sisältää paljon kuituja ja b-vitamiinia, kananmunan kuoret kalsiumia ja kahvi kivennäisaineita ja magnesiumia. Helppo ja näppärä! Hyvää yötä! 

EDIT: Koska Insta-stoorit katoavat, ei ohjetta sieltä enää löydy. Tee siis näin: Leikkaa banaanin kuoret pieniksi tehosekoittimeen. Lisää sekaan murskatut munan kuoret ja kahvin purua. Sitten vai sileäksi. Sekoita mössö mullan sekaan tai kaada kukan juureen. Ensimmäinen tapa on parhain. Tämä soveltuukin hyvin ruukun vaihdon yhteydessä. 

4 kommenttia

 1. Kivoja kuvia! Varsinkin toi toka on UPEA!! Wow!

  VastaaPoista
 2. Onko niin ettei tuota diy lannoite "reseptiä" ole nyt missään kun ei sitä insta storyista ehtinyt näkemään? Vai löytyykö jostain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Joo, ne stoorit katoaa :( Täytyypä korjata tähän postiin :) Eli leikkaat pieniksi tehosekoittimeen banaanin kuoret....sitten sekaan kahvinpurut ja rikotut munan kuoret. Lisäät sitten hiukan vettä ja sekotat sileeksi ja thats it :) Terkkuja <3

   Poista

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne