Oravan pyörästä, loppuun palamisesta ja uudesta elämästä. Pidä huoli itsestäsi!

5. lokakuuta 2017

tyttö ja vihreät lehdet

En olisi ikinä uskonut, kuinka paljon itsestään ja omasta kunnostaan huolehtiminen vaikuttaa siihen, millainen jaksan lähimmäisilleni olla. Viime vuosi oli kauhea! Tapahtui liian paljon ikäviä asioita, painoin vain kaasua enkä tajunnut hidastaa. Kroppani kärsi, olin sairas jatkuvasti. Päätä särki, väsytti, kiristi, flunssat iski ja mieli oli hajalla. Kaikesta kurjasta huolimatta tuo vuosi herätti! Se herätti monella eri tasolla. Ymmärsin myös liikkumattomuuteni ja sen negatiivisen vaikutuksen kuntooni. 

Päivä, kun aloitin treenin, jää mieleen. Vartalossani alkoi tapahtumaan, olo ja mieli kevenivät. Aloin jaksamaan. Jaksoin enemmän, kuin aiemmin. Voimani alkoivat hitaasti palautumaan loppuun palamisen jälkeen. Jaksoin jälleen olla äiti, vaimo ja kanssaihminen. Luulin aluksi, että salilla viettämäni aika olisi perheeltäni pois. Ei se ollutkaan! Vajaan tunnin kuntosalitreeni muutaman kerran viikossa lennätti minut uudelle vireystasolle ja yhteinen aika perheeni kanssa parani laadultaan. Jaksoin taas! 

Kauhulla ajattelen menneitä vuosia. Jälkeen päin, tuntuu siltä, että aikaa on kulutettu vääriin asioihin ja kynttilääni on poltettu molemmista päistä. Olen kuitenkin ymmärtänyt, että huonotkin vuodet opettavat. Virheet ovat paras opettaja. Seuraan ympärilläni olevia ihmisiä ja yhteiskuntaa, hirveä oravanpyörä. On suoritettava ja oltava tehokas. Mutta sinä, pidä huoli itsestäsi. Elämä on tässä ja nyt. Ostin itselleni collegepaidan, jossa lukee yesterday NOW ja tomorrow. Yesterday ja tomorrow ovat yliviivatut ja keskimmäisenä lukee isolla NOW! (Löydät kuvan paidastani TÄÄLLÄ! instastooreissani.) Eletään ja pidetään huolta itsestämme nyt! 

/JOKO

5 kommenttia

 1. Juuri näin - elämää on luvassa vain tämä hetki, eilinen on mennyt ja huomista ei ole luvattu kenellekään meistä!
  Itse olen opetellut elämään tätä hetkeä jo pitkään - ja viime keväänä aloitin oman Back-to-fit -projektini, joten tiedän, miltä tuntuu, kun kroppa herää eloon.
  Ihanaa syksyä sinulle - nautitaan hetkistä ja todellakin, pidetään huolta itsestämme ja toisistamme <3

  VastaaPoista
 2. Oi, kyllä mä aina tätä koitan toitottaa.. että kun ihmiset vaan tietäis mikä olo liikkumisesta tulee. Monesti vaan me liikkujat ei jotenkin osata asettua sen liikkumattoman asemaan ja varmaan tuputetaan liikaa tai väärällä tavalla. Kun eihän se liikkuminen vaadi, että täytyy vetää täysillä kuus kertaa viikossa. Mutta kun edes pari kertaa viikossa haukkais vähän happea tai kolistelis vähän rautaa tai läiskis vaikka tennispalloa. Mikä tahansa kenellekin sopii.

  Teillä on kyllä tuon ukkelin kanssa nyt mahtava juttu meneillään. Pitäkää se. Ootte ihania! <3

  VastaaPoista
 3. Kiitos! On kiva seurata tarinaasi ja oppia itsekin! Mukavaa syksyä!

  VastaaPoista

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne